Glenys van Bree

GLENYS VAN BREE © 2020

EUREGIO . ZUID-LIMBURG

BEELD BLOG

Een Beeld Blog, een visueel dagboek, in de taal die mij het beste ligt. Ik kan me daar menigmaal beter in uitdrukken, dan woorden....

Dat wat me blij maakt, verrast, schokt, of juist laat dansen... het meest dus te zien in beeld, maar soms ook kleine gedachten in woorden en of ook inspirerend goed van anderen....

Een wekelijkse post... dat is het idee.... en yeppp; respons is welkom ;-)

09 februari 2015

hedendaagse dode dieren kunst

 

Kunstenaar Damien Hirst initieert een hype..., Museum Arnhem

exposeert "Beauty of the Beast"; " het dier als sieraad"... KLIK

 

Ik vraag mezelf af waarom ik dit niet kan waarderen, ze zijn toch al dood?! Is het de inhoud dan wel, of meer de vorm?

 

Een Sjamaan vraagt aan de geest van het dode dier, haar (kracht) respectvol te mogen gebruiken, ten dienste van...., niet om zijn "ego" te etaleren in een museum en/of het te pimpen door middel van....

 

Daarnaast zou een hype, mensen "greedy" kunnen maken, wat in dit geval kan resulteren in het doden van dieren, om te krijgen wat men wilt.

09 februari 2015

09 februari 2015

12 februari 2015

WorldPressPhoto 2015 - Mads Nissen

 

"Het leven voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wordt in Rusland steeds moeilijker, zegt de jury van de World Press Photo. "Seksuele minderheden worden geconfronteerd met wettelijke en sociale discriminatie, intimidatie en zelfs geweld van conservatieve, religieuze en nationalistische groeperingen. Terroristen gebruiken vandaag de dag aanschouwelijke beelden voor propaganda.

 

Wij moeten reageren met werk dat meer subtiliteit en intensiteit in zich heeft en dat meer doordacht is, aldus jurylid Pamela Chen."

 

Wat een Statement voor De Liefde na een jaar vol geweld!

20 februari 2015

 

“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”

                       

                                              Henry David Thoreau

 

 

 

 

 

 

 

Triple A handelwijze van de Rabobank: Arrogant, A-sociaal, Autoritair

 

<- Klik "Balloon Products"....

 

21 februari 2015

Gezien de post op 20/02, wetende dat "we" de weg zo kwijt zijn,

en ik geen zin had om in deze energie te blijven hangen, ontdekte ik een nieuwe inspirerende film, waar het mijns inziens om draait: "gelijkwaardigheid". Ik schreef dat vorige maand ook al een keer, dat ik denk dat "gelijkwaardigheid" DE uitdaging is voor ons mensen. En bij deze weer een voorbeeld in uitvoering :-)

 

Gelijkwaardigheid ontstaat vanuit een intrinsieke houding die het lef heeft om de kwetsbaarheid van het/je leven te omarmen. De uiteindelijke (ppfff kan een heel proces zijn ;-) dankbaarheid en kracht die dan ontstaat, het liefdevolle ontzag voor "het eenvoudig bijzondere", is een onuitputtelijke bron en ontmoetingsplek.

 

Waar alles 1 is, ontdek je dat delen/cocreatie/synergie de bron van leven is; in gelijkwaardigheid bewust-ZIJN met al het leven.

 

“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”  H.D.Thoreau                                  

26 februari 2015

One Day Like This.........

 

GvB